diumenge, 13 de novembre del 2011

Dia històric a Itàlia

El dia d'ahir, dissabte,12 de novembre, ja és un dia històric per a Itàlia, el dia que el primer ministre Silvio Berlusconi va presentar la seva dimissió a Giorgio Napolitano, president de la República Italiana. Ara, "il Cavaliere" podrà dedicar-se al bunga-bunga en horari continuat. L'edició digital del diari La Repubblica ha dedicat unes pàgines especials sobre els dinou anys que Berlusconi ha estat al front del país. Suposo que, com quan una persona famosa és greument malalta i els diaris preparen les notícies que li dedicaran quan mori, La Repubblica i altres mitjans de comunicació ja devien tenir preparats dossier especials per al dia de la caiguda de Berlusconi. A cap i a la fi, és la crònica d'una caiguda anunciada.


La situació econòmica d'Itàlia és crítica, però avui el poble italià té motius per somriure i afrontar la crisi amb optimisme, sense aquest home que no ha sabut aplicar al país les seves dots d'empresari triomfador. Però ves a saber què hi havia darrera del seu triomf com a empresari.

Endavant Itàlia!


2 comentaris:

Xavier Blasco ha dit...

No veig en el teu comentari cap referència a la forma com la democràcia ha estat violentada tant a Grècia com a la mateixa Itàlia les darrere setmanes. Jo també estic content de que plegui un personatge com en Berlusconi però no tinc clar que TOT el que s'està fent aquests dies sigui bò per la pròpia essència de la democràcia.
Sóm titelles i el que han escollit els ciutadans no val per a res.

Lectora correntht ha dit...

Xavier, no hi entenc de política i no sé jutjar si la decisió d'un govern de transició tant a Grècia com a Itàlia és bona o no per a la democràcia. Del que estic convençuda, però, és que personatges com Berlusconi sí que fan mal a la democràcia, perquè se n'aprofiten en benefici propi.