diumenge, 15 de novembre del 2009

Uns titelles molt especials


Fa molts anys que no he vist cap espectacle de titelles al natural. Des que tenia la mainada petita. Però aviat aniré a veure una obra per a titelles molt especial, i en un escenari més aviat insòlit per a una representació amb ninots: una aula de la Universitat de Barcelona. Com també és insòlit l'argument de l'espectacle: l'origen i l'evolució de la vida a la Terra.

Aquest espectacle de titelles és una de els activitats divulgatives que es fan enguany per commemorar els 200 anys del naixement de Charles Darwin i els 150 de la publicació de l'Origen de les espècies. Es farà des de dilluns 16 de novembre 2009 fins al 23 i s'adreça principalment a un públic infantil escolar de 6 a 9 anys. Divendres passat, 13 de novembre, ja hi havia reserves fetes a través d'escoles per a aproximadament 700 alumnes. També hi haurà algunes sessions obertes al públic --amb reserva prèvia, però-- que es faran divendres 20 de novembre (de 18.30 a 19.30), i dissabte 21 (de les 10.00 a les 11.00 i de les 11.30 a les 12.30).

Estic esperant amb curiositat què ens diran i que faran Darwin i les dues girafes que l'acompanyen en l'espectacle. Qui serà el dolent de la història? Potser  Samuel Wilberforce, el bisbe de l'església d'Anglaterra que es va oposar aferrissadament a les idees de Darwin? O potser Robert FitRoy, el capità del Beagle, amb qui Darwin no anava massa d'acord i que després es va posar de costat dels seus enemics? Perquè no em puc imaginar una obra per a titelles sense un personatge dolent  --abans acostumava a ser un dimoni--, i un altre de bo --o més d'un--, que acaba amb el dolent. De tota manera, tampoc m'imagino Darwin repartint llenya als qui estaven en contra de les seves idees; el seu tarannà era ben diferent. D'aquí a dos dues haurés sortit de la intriga.

2 comentaris:

Magda ha dit...

Hola,

Ho he proposat al Club de Lectures de Ciència de la Miquel Llongueras, sembla divertit i interessant.

A veure què!

el quintana ha dit...

Una info:

Hi havia una vegada dues girafes que es van escapar de llibre L’origen de les espècies de Charles Dawin...

Si voleu saber què els va passar, us esperem a...

L'espectacle infantil de titelles "L’origen de la vida a la Terra i l’evolució dels éssers vius"
A càrrec de Teatre Dejavu

Dilluns 14 de desembre
Campus Mundet, Teatre
Pg. Vall d’Hebron, 171, Barcelona

9:45 Benvinguda deganal
10:00 Espectacle
11:00 Debat

Amb la participació de nens i nenes del CEIPM Els Pins

L’espectacle és gratuït i no cal matrícula prèvia
Web: http://www.ub.edu/ntae/contes
Cartell: http://www.ub.edu/ntae/contes/2009/cartell2009.pdf
+info: jordi.quintana@ub.edu

Seminari Llegir, Mirar i Escoltar (UB Mundet)