dilluns, 20 de juliol del 2009

Morphing

Fa uns dies vaig sentir parlar del morphing, una tècnica que permet transformar una fotografia, un dibuix o un element tridimensional en un altre. La principal característica d'aquesta tècnica rau en el fet que la transició entre les dues imatges no es fa bruscament, sinó de manera fluida. Ho he vist en pel·lícules, però mai m'havia aturat a pensar com es podia fer. Un exemple que hi ha a la xarxa i que el seu autor permet copiar i utilitzar lliurement és aquest personatge que podria dur per nom Chavstro:

Se requiere Flash para ver la animación de Chavstro

Si falla la inserció amb el codi html i no podeu veure la metamorfosi entre aquest dos personatges, aneu directament al web d'on l'he tret (en la vista prèvia de blogger jo no veig res). Un altre que m'ha fet gràcia és aquest que parteix de Sarkozy. Però el morphing que he trobat més elaborat és el que mostra la galeria de presidents dels Estats Units; el pobre Obama, però, és presentat com el resultat d'una metamorfosi de Bush:



A Internet es poden obtenir aplicacions per fer morphing, fins i tot alguna de gratuïta, si bé amb moltes menys prestacions que les que són a la venda. Aquí es pot veure una comparació de 10 aplicacions, dues d'elles de gratuïtes.

Nota: No hi ha manera que pugui veure's la primera metamorfosi. He copiat el codi que dóna el seu autor, però no veig més que un quadre gris.