dimarts, 13 de maig del 2008

La comissaria virtual (12)

1. Pagament de targeta gratuïta
Aquesta vegada, qui va a parar al calabós d'aquesta comissaria virtual no és cap mitjà de comunicació, sinó l'Entitat Metropolitana del Transport de Barcelona.

L'avantatge d'haver superat la barrera dels 60 és que pots gaudir de la targeta rosa metropolitana, que permet tenir descomptes, entre d'altres serveis, en el transport públic. Fa uns dies vaig rebre aquesta targeta acompanyada una carta que signa Sebastià Grau, secretari accidental (sic) de l'Entitat Metropolitana del Transport, en la qual inclou informació sobre l'ús de la targeta. Al peu de la carta hi ha la següent nota (és una carta bilingüe; la foto és de la cara en castellà perquè l'altra duia un tros d'adhesiu blanc que subjectava la targeta i no es pot llegir bé tot el text):

Reprodueixo el contingut de la nota (el text en negreta no estava així en l'original):

Le recordamos que, en el caso de ser beneficiario de la tarjeta Rosa gratuita y de no haber domiciliado el pago se le adjunta un impreso para efectuar el pago del importe de la presente tarjeta y, si así lo desea, la domiciliación bancaria para futuras renovaciones. En la parte posterior del citado impreso se especifica las cajas de ahorro o bancos donde usted puede presentarlo.

En què quedem? És gratuïta o cal pagar per tenir-la?

2. El ratolí de El País
Anunci publicat a El País el 12 de maig de 2008:
El o la publicista no deu haver vist mai cap ratolí, ni deu haver tingut mai un hàmster a casa, que no sap distingir-los. Si té mainada i alguna vegada li demanen un hàmster, potser els durà això:


3. Joly i Pitt darán a luz

Ell també deu estar prenyat?