dissabte, 13 de juny del 2015

La casa més estreta? (VI)

Deu ser la casa més estreta de València?


La vaig veure fa anys. Passejant pel barri de Santa Caterina de València vaig descobrir aquesta casa incrustada entre altres dues d'amplada normal. Vaig pensar que devia ser la casa més estreta de la ciutat i ara he llegit que no és únicament la casa més estreta de València, sinó d'Europa. Fa unes setmanes vaig passar un dia a València i vaig buscar la casa per fer-li una foto per a la meva col·lecció de cases estretes.

Sempre que en alguna ciutat em trobo davant de cases de dimensions reduïdes, com aquesta de València, intento imaginar com poden ser per dins, si deu ser possible viure-hi. Doncs bé, brostejant per Internet, he trobat fotografies d'aquesta casa valenciana, que ara acull uns apartaments turístics. Podeu veure'n algunes fotos de l'interior en en el Blog de Enrique Fornes Angeles. De tota manera, hi ha trampa perquè, en els apartaments, hi ha habitacions que són més amples que la façana que dóna a la plaça de Lope de Vega.

Actualització, 26.05.2017
De tant en tant comprovo alguns dels enllaços que poso en les meves entrades al blog. Avui m'he adonat que el blog d'Enrique Fornes, on es podien veure les fotos de l'interior de la casa valenciana més estreta, ara té articles amb l'accés restringit. L'article de la casa més estreta és un dels que estan protegits amb contrasenya. És una llàstima!

(Foto, M. Piqueras, 22.05.2015)